O veste bună. Medic: Masca artizanală făcută acasă ajută

Ziarul Financiar 07.08.2020

Masca artizanală făcută acasă ajută, spune Ion Alexie, medic infecţionist la spitalul Summerlin din Las Vegas. Acesta îi dă ca exemplu pe cei 139 de clienţi „trataţi” de două coafeze infectate şi care purtau măşti artizanale. 

Măştile artizanale pot fi folosite cu încredere, spune medicul Ion Alexie din Las Vegas, deşi gradul de protecţie este mai scăzut ca în cazul unei măşti chirurgicale.

Ca să întărească această idee, infecţionistul să ca exemplu un studiu epidemiologic publicat recent de Centrul de Prevenire şi Control al Bolilor din America.

Studiul a fost făcut într-un salon de coafură din Missouri.

„Sunt doctorul Alexie din Las Vegas şi vreau să vă fac un mic clip despre purtarea măştilor, incluzând cele făcute acasă, de oameni, din diverse materiale, tricouri, cârpe şi ce au ei. Vă prezint o publicaţie de la CDC (Centrul de Control al Bolilor din America), care a fost publicată acum de curând, pe 14 iulie 2020. Din cei 139 de clienţi pe care cele două coafeze infectate i-au servit niciunul nu s-a infectat, în acelaşi timp câţiva membrii din familiile celor două bolnave de Covid s-au infectat pentru că acasă nu au purtat măştile”, a declarat Ion Alexie.