Horeca School, şcoală de formare profesională în HoReCa, a dezvoltat un proiect de educaţie culinară pentru copii prin cursuri sau tabere. „Preţul variază între 1.200-1.300 de lei/copil.”

Autor: Florentina Niţu 07.08.2020

Horeca Kids, un un proiect de educaţie culinară pentru copii dezvoltat de Horeca School, îşi propune să educe culinar copii şi adolescenţii pasionaţi de gătit, între 10-17 ani, prin organizarea unor cursuri sau tabere pe parcursul a 5 zile, ce costă între 1.200-1.300 de lei, potrivit reprezentanţilor şcolii de formare profesională în sectorul HoReCa.

„Ne dorim prin aceste cursuri sau tabere culinare să oferim posibilitatea copiilor de a-şi exprima creativitatea, dar în acelaşi timp să poată urma în mod organizat un program de cultură culinară adaptat vârstei lor. Astfel, încurajăm pasiunea unora dintre ei pentru gătit, curiozitatea în ceea ce priveşte ingredientele, tehnici primare, dar şi disciplina şi organizarea individuală, cunoaşterea unor reţete simple pe care le pot realiza singuri acasă, educarea gustului dar şi evitarea risipei alimentare”, spun reprezentanţii Horeca School.

Cursurile au loc în spaţiul propriu al şcolii, situat în pe strada Latină din Capitală şi foloseşte o parte din baza materială utilizată în centrul de formare profesională pentru toate tipurile de cursuri şi programe profesionale. Taberele se fac cu 10-12 copii.

Oficialii Horeca School susţin că este foarte importantă educarea alimentară a copiilor încă din primii ani deoarece probleme de sănătate precum deficitul de vitamine, obezitatea şi dereglările hormonale sunt tot mai frecvente în rândul copiilor, pentru că majoritatea au un obicei alimentar disfuncţional. „Comportamentul alimentar este definitoriu încă de la vârste mici, iar noi, la Horeca Kids, ne dorim să aducem plus valoare în educaţia culinară a copiilor.”

Horeca Kids este format din două tipuri de programe. Kids Culinary Camp (10-14 ani) se desfăşoară pe parcursul a 5 zile şi este gândit ca o călătorie culinară prin ţări precum America, Mexic, Italia, Grecia şi Franţa, cu reţete cu grad de dificultate ascendent. Şi tabăra culinară pentru adolescenţi (14-17 ani) are teme diferite şi încurajează abilităţile lor culinare prin realizarea individuală a unor reţete care le va facilita prepararea unui mic dejun, prânz sau cină acasă, dar şi participarea la seminarii despre alimentaţie, citirea etichetelor şi a conţinutului produselor din raftul unui supermarket, indicaţii alimentare legate de un mod de viaţă sănătos şi nu în ultimul rând jocuri interactive, explică reprezentanţii şcolii.

Totodată, copiii vor învăţa să îmbine aromele şi preparatele, vor participa la ateliere de ierburi aromate şi microplante, ateliere de brânzeturi, de paste şi chiar de bucătărie internaţională, iar adolescenţii vor învăţa despre produsele locale, dar şi despre importanţa şi valoarea lor.