Studiu: Numărul CV-urilor depuse de candidaţi în iulie este cu 38% mai mare faţă de aceeaşi perioadă din 2019. „Angajaţii din IT au fost printre cei mai activi în căutarea unui nou job, cu un volum de peste 20.000 de căutări, dublu faţă de media lunilor anterioare“

Autor: Ramona Cornea 10.08.2020

Numărul CV-urilor depuse de candi­daţii români pentru joburi noi în luna iulie a fost cu 38% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu peste 20% mai mare faţă de luna iunie a acestui an, conform unui studiu realizat de platforma de recru­tare online BestJobs.

„Schimbările ultimelor luni au pus o amprentă puternică pe piaţa muncii, interesul angajaţilor în ceea ce priveşte căutarea unui loc de muncă a crescut de la o lună la alta, inclusiv în rândul specialiştilor care au fost până acum mai puţin activi în căutarea unui nou loc de muncă. Astfel, în luna iulie, angajaţii din domeniul IT au fost printre cei mai activi în căutarea unui nou job, cu un volum de peste 20.000 de căutări, dublu faţă de media lunilor anterioare. Contabilii şi inginerii au fost şi ei foarte activi în căutarea unui loc de muncă în luna iulie, cu un volum total de peste 50.000 de căutări”, transmite BestJobs.