Afacerile furnizorului german de sisteme de încălzire Viessmann au crescut cu peste 14%, la 173,8 milioane de lei. Compania a realizat anul trecut profit net de peste 11 milioane de lei

Autor: Laurentiu Cotu 10.08.2020

Compania Viessmann SRL, parte a gru­pu­lui german de sisteme de încălzire, in­dus­triale şi de refrigerare Vies­smann, cu afaceri totale de 2,37 mld. euro şi peste 12.000 de an­gajaţi, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de 173,8 mil. lei (36,7 mil. euro), în creştere cu 14,6% faţă de anul an­terior, reiese din calcule­le făcute de ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a realizat anul trecut profit net de peste 11 mil. lei (aproximativ 2,3 mil. euro), mai mult cu 3,6% faţă de anul precedent, având un număr mediu de 60 de angajaţi, potrivit datelor publice.

Compania furnizează sisteme de încăl­zire ecologice (cazane pe combustibil lichid, solid, gazos sau în conden­saţie), sisteme solare, pom­pe de căldură, gene­ratoare de căldură pentru surse de energie regenerabile, sisteme de ventilaţie, boilere. Viessmann comercializează sisteme de încălzire pentru clădiri rezidenţiale precum sisteme termice solare pentru prepararea apei calde menajere, aport termic şi răcire centrală, cât şi cazane speciale pe buşteni, aşchii de lemn si peleţi, pompe de căldură pentru a utiliza căldura din sol, apele subterane sau aerul înconjurător, precum şi sistemele sola­re, fotovoltaice şi de ventilaţie. Pentru unităţile comerciale Viessmann furnizeză compo­nen­te ale tehnicii de auto­matizare, telecomenzi şi ac­cesorii pentru mo­nito­ri­zarea şi operarea de la distanţă, iar pentru domeniul industrial compania fur­nizează sisteme de încălzire pentru toate aplicaţiile şi orice sursă de ener­gie, de la 1,5 la 120.000 kW.