Elita industriei româneşti se transformă în megaproiect industrial: Mai mulţi investitori, printre care Ionuţ Negoiţă, un SIF dar şi consorţiul de investitori Sud Rezidenţial, interesaţi de dezvoltarea platformei industriale IMGB

Autor: Bogdan Alecu 16.08.2020

Mai mulţi investitori sunt interesaţi să dezvolte proiecte imobiliare, inclusiv locuinţe, spaţii logistice, birouri şi centre comerciale, la IMGB, bijuteria industriei româneşti de dinainte de 1989.

Platforma IMGB va fi trans­formată în următorii patru ani în cel mai mare proiect imobiliar din Capitală, mai mulţi posibili cumpărători fiind în discuţii cu Doosan pentru a prelua terenul.

Printre cei interesaţi de cele 54 de hectare se numără Ionuţ Negoiţă, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte rezidenţiale din Capitală, consorţiul de investitori Sud Rezidenţial dar şi un SIF, potrivit datelor din piaţa imobiliară. Va­loarea tranzacţiei s-ar putea ridica la 30-50 de milioane de euro.

„Sunt interesat de achiziţia platformei, dar acum suntem în momentul de discuţii şi tatonări, negocieri. Noi dorim să preluăm platforma într-un parteneriat cu mai mulţi investitori. Noi acolo dorim să construim rezidenţial după decontaminare şi se pot construi locuinţe în spate şi retail în partea din faţă“, a declarat pentru ZF Ionuţ Negoiţă.