Tatian Diaconu, Ceetrus: România are nevoie de o dezvoltare de tipul parteneriatelor public-private, pentru ca expertiza din mediul de business să fie valorificată

Autor: Bogdan Alecu 10.08.2020

„Nevoile sunt peste tot în fiecare sector de activitate”.

Expertiza celor din mediul privat înseamnă o implementare mai rapidă a proiectelor şi şanse mai mari de a atrage şi valorifica fondurile europene pe care România le are acum la dispoziţie, este de părere Tatian Diaconu, CEO Ceetrus România, fostul Immochan divizia imobiliară a familiei franceze care deţine Auchan.

„România are nevoie de o dezbatere de tip „şi şi“ nu „sau sau“ când vine vorba de dezvoltarea ţării. Există compe­tenţe şi în zona administrativă dar şi cea privată. Nu este important doar să începi o autostradă, ci să te asiguri că în următorii cinci ani ai resursele necesare pentru a şi termina acea autostradă. Vestea celor 80 mld. euro fonduri europene la dispoziţia României este una foarte bună, indiferent de condiţionări. Faptul că avem această sumă disponibilă pentru România este un suflu de oxigen care ne asigură o încredere în economie într-o perioadă influenţată de pandemie“, este de părere Tatian Diaconu.