Antreprenori locali. Familia Dumitru din Constanţa face 75 mil. lei cu o reţea de 11 magazine de materiale de construcţii. „Am crescut cu 30-35% în primul semestru din 2020. Consumatorul este interesat de renovarea locuinţei, deoarece nu a mai putut cheltui banii în concedii.“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 10.08.2020

Max SRL, o companie din Murfatlar, judeţul Constanţa, vrea să-şi extindă reţeaua de magazine cu materiale de construcţii cu care a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de peste 75 de milioane de lei. Reţeaua numără în prezent 11 spa­ţii de desfacere. „Primul semestru din 2020, în ciuda pan­demiei şi a re­stric­ţiilor, a fost unul peste aşteptările noastre, având o creş­tere de aproximativ 30-35% faţă de semestrul 1 din 2019, direcţia consumatorului final fiind, în acest an, către reno­va­rea şi redecorarea locuinţei, deoarece nu a mai putut cheltui banii în concedii sau în alte domenii - shop­ping, HoReCa“, spune Cătălin Dumitru, unul dintre acţionarii Max SRL.

Max SRL a realizat în 2019 un profit în valoare de 4,2 mil. lei şi a avut un număr mediu de 240 de angajaţi. „Pentru restul anului 2020, intenţionăm să ne consolidăm poziţia în piaţa materialelor de construcţii, având în derulare mai multe proiecte interne în acest sens, printre care un nou depozit logistic în Murfatlar, dar şi un magazin modern în aceeaşi localitate“.

Printre producătorii ale căror materiale le distribuie Max SRL figurează nume precum CRH, Fabryo Corproation, Celco, Saint-Gobain Construc­tion Products, AdePlast, KAI Ceramics, Ceresit şi Tondach.