Grupul Otter Distribution deschide al doilea magazin Tezyo în Târgu Mureş, după o investiţie de 100.000 de euro şi ajunge la 38 de unităţi pe plan local

Autor: Cristina Bellu 10.08.2020

În 2019, afacerile grupului au ajuns la 204 mil. lei, plus 11% faţă de 2018.



Otter Distribution, unul dintre cei mai mari jucători din retailul de pantofi din România, a deschis al doilea magazin Tezyo din Târgu Mureş, după o investiţie estimată la 104.000 de euro, marcând totodată a 38-a unitate din cadrul reţelei locale.

„Chiar dacă traversăm o perioadă incertă, ne bucurăm că putem continua strategia de extindere şi dezvoltare a reţelei pe plan naţional. Încă din anul 2015, odată cu lansarea sa locală, magazinele Tezyo au avut o expansiune rapidă, ajungând în principalele malluri din ţară”, spune Filip Schwartz, fondatorul businessului Otter Distribution.

Unitatea aflată în cadrul centrului comercial Shopping City din Târgu Mureş ocupă o suprafaţă de 120 metri pătraţi şi este deservită de patru consultanţi de vânzări.

Grupul operează peste 60 de magazine în România sub mai multe branduri printre care Tezyo, Salamander şi Aldo. O parte dintre branduri sunt proprii, precum Tezyo, iar altele sunt francize, precum Aldo sau Clarks. Compania este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de profil, cu afaceri de 204 mil. lei în 2019, în creştere cu 11% faţă de anul anterior şi profit de 2,26 mil. lei, de peste cinci ori mai mare faţă de cel înregistrat în 2018, potrivit datelor de pe site-ul ministerului de Finanţe.

Pentru a doua jumătate a anului, grupul vizează inaugurarea magazinelor Tezyo, Salamander şi Aldo  în AFI Braşov, precum şi deschierea unui magazin Salamander în Târgovişte.