Cursa pentru Casa Albă: Consilierii lui Trump încearcă să reducă aşteptările conform cărora actualul preşedintele îl va învinge detaşat pe Joe Biden în dezbaterile prezidenţiale

Autor: Eduard Ivanovici 10.08.2020

Consilierii lui Donald Trump încearcă să reducă aşteptările conform cărora preşedintele în exerciţiu îl va învinge detaşat pe Joe Biden – candidatul Partidului Democrat – în dezbaterile din următoarele luni, scrie Business Insider.

În momentul de faţă, şansele lui Trump se bazează masiv pe cele trei dezbateri prezidenţiale de vreme ce ultimul an a influenţat masiv şansele preşedintelui american pentru un an doilea mandat la Casa Albă.

Dezbaterile vor avea loc pe 29 septembrie în Ohio, pe 15 octombrie în Florida şi pe 22 octombrie în Tennessee.

Produsul intern brut (PIB) al Statelor Unite a scăzut cu 32,9% în al doilea trimestru, cel mai mare declin de la Marea Criză a anilor 1930 încoace. De la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, economia americană nu înregistrase un declin mai mare de 10%.

De asemenea, exporturile au înregistrat în T2 un declin uriaş de 64%, în timp ce importurile au scăzut cu 53%, de vreme ce criza generată de coronavirus a cauzat întreruperi masive în fluxul global al comerţului şi a micşorat din ce în ce mai mult cererea. La un moment dat în luna mai, se aflau în şomaj tehnic aproape 39 de milioane de cetăţeni americani.