La Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara a început tratamentul cu Remdesivir, primit de la Comisia Europeană

Ziarul Financiar 11.08.2020

La Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara a început tratamentul cu Remdesivir, primit de la Comisia Europeană.

Antiviralul dă mari speranţe pacienţilor cu forme severe de coronavirus, însă cele 35 de doze care au ajuns la Timişoara sunt suficiente doar pentru 7 bolnavi.

În Timişoara sunt 15 pacienţi cu coronavirus, internaţi la ATI

Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, spune că a primit o primă tranşă de 35 de flacoane de Remdesivir. Cantitatea este insuficientă în raport cu nevoile de pe secţia de Terapie Intensivă, motiv pentru care va cere Ministerului Sănătăţii suplimentarea numărului de doze.

„În acest moment avem Remdesivir aproximativ pentru şapte pacienţi, deja pe doi pacienţi aflaţi în Terapie Intensivă i-am pus sub acest tratament, urmând ca următorii să intre în următoarea perioadă, următoarele zile. De asemenea am făcut în atenţia Ministerului Sănătăţii o cerere de suplimentare a cantităţii de Remdesivir pentru spitalul nostru”, a declarat Cristian Oancea.

Remdesivirul a fost acreditat de Comisia Europeană în luna iulie, pentru a fi folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. România va beneficia de 25.000 de doze care vor ajunge în spitalele din ţară, în trei tranşe.