ZF LIVE. Bogdan Funieru, managing director Neomar Consulting: Ne aşteptăm în acest an şi anul viitor la creşterea construcţiilor de infrastructură. Suntem la sub 30% din potenţial

Autor: Răzvan Botea 12.08.2020

♦ Valoarea construcţiilor inginereşti (infrastructura) a fost de 8 mld. de euro, din totalul de 16 mld. de euro al pieţei construcţiilor din România.

Avansul construcţiilor din primele 5 luni din 2020, prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut a fost susţinut de creşterea lucrărilor de infrastructură cu aproape 40%. 

Bogdan Funieru, managing director Neomar Consulting, companie de consultanţă în construcţii, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live că lucrările inginereşti, care includ infrastructura mare, au fost în 2019 în valoare de 8 mld. lei, jumătate din totalul pieţei de construcţii.

„Valoarea construcţiilor inginereşti în 2018 a fost de 6 mld. euro, iar în 2019 va­loarea  crescut către 8 mld. euro. Indicatorii se referă la valoarea con­tractelor în antrepriză semnate. Arată că trebuie să ne aşteptăm la o creştere pe acest an şi anul viitor, lucru confirmat de deja de datele INS“, a explicat el.