ZF Live: „Fidelis m-a surprins. Este un succes“, spune Lucian Isac de la Estinvest. Acum cea mai mare întrebare este cine e românul care a subscris 83 mil. euro. ZF îl invită la emisiunea Deschiderea de Astăzi

Autor: Liviu Popescu 11.08.2020

Lucian Isac, director general al Estinvest, una dintre cele mai vechi societăţi de brokeraj de la bursa românească, consideră că programul de titluri de stat Fidelis, prin care Ministerul Finanţelor a atras 2 miliarde de lei de la persoanele fizice, a fost un succes.

„Sper ca frecvenţa cu care statul va veni către piaţa de capital cu astfel de emisiuni să fie mult mai mare, adică cel puţin o dată pe an“, spune Lucian Isac la emisiunea de business ZF Live.

Pe 7 august, în sistemele de tranzacţionare ale societăţilor de brokeraj a fost introdus un ordin de subscriere care i-a uimit chiar şi cei mai vechi analişti ai pieţei de capital din România: 400 de milioane de lei, adică 83 de milioane de euro, de la o singură persoană fizică.

Practic un singur investitor a susţinut 20% din finanţarea pe care Ministerul Finanţelor a atras-o de la populaţie pe parcursul a trei săptămâni, iar în cercurile restrânse de investitori scenariile nu au întârziat să apară cu privire la identitatea acestei persoane.

ZF îl invită pe investitor la o discuţie în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi pentru a afla care sunt motivele care au stat la baza acestui ordin, dar şi care sunt aşteptările cu privire la viitoarele astfel de finanţări ale statului. Cel care a subscris 20% din Fidelis poate scrie un mail la liviu.popescu@zf.ro.

„Ce am remarcat, şi am observat că ZF au fost primii care au publicat, este că au fost ordine de subscriere foarte mari ca valoare. La scadenţa pe 4 ani în lei am avut o subscriere de 4 milioane de titluri, adică 400 de milioane de lei“, spune Lucian Isac.