Clinicile Arcadia din Iaşi, controlate de familia Fiterman, au ajuns la 100 mil. lei afaceri în 2019, plus 13%

Autor: Georgiana Mihalache 11.08.2020

Patru companii de sub brandul Arcadia din Iaşi, printre care şi spitalul cu acelaşi nume, deţinute de familia Fiterman, au ajuns la afaceri cumulate de 106,6 mil. lei în 2019, în creş­tere cu 13% faţă de anul precedent, arată calculele ZF pe ba­za datelor de pe platform confidas.ro şi a celor de la Finanţe.

ZF a analizat rezultatele financiare pentru patru companii care sunt operate de familia Fiterman sub brandul Arcadia - Arcadia Cardio, Arcadia Hospital, Arcadia Medical Center şi Arcadia Policlinic. În total, 650 de angajaţi lucrează în companiile sub umbrela Arcadia, operatorul privat de sănătate fiind un jucător de talie medie în piaţa de profil.

Familia Fiterman mai controlează şi producătorul de medicamente Fiterman Pharma din Iaşi.

Spitalul Arcadia este principala unitate din grupul medical Arcadia şi unul dintre cele mai mari din ţară, inaugurat în vara anului 2010, în acest spital fiind făcute investiţii de 20 de milioane de euro.

Pe fondul lipsei de investiţii din partea statului în spitalele publice, din ce în ce mai mulţi români s-au îndreptat spre clinicile private.

Anual, piaţa privată de sănătate este estimată la circa 7 mld. lei, iar cei mai mari jucători sunt MedLife, Regina Maria şi Medicover.