Lidl mai pune două magazine pe harta României: unul în oraşul Gherla din judeţul Cluj, iar celălalt în oraşul Marghita din judeţul Bihor

Autor: Cristina Bellu 11.08.2020

Discounterul german Lidl continuă investiţiile în reţeaua din România şi anunţă deschiderea unui magazin în oraşul Gherla, din judeţul Cluj şi a unui magazin în oraşul Marghita, din judeţul Bihor.

Fiecare dintre cele două unităţi are o suprafaţă de vânzare de aproximativ 1.300 metri pătraţi. De asemenea, magazinul din Marghita dispune de 80 de locuri de parcare, în timp ce unitatea din Gherla are peste 130 de locuri de parcare, fiind prevăzută şi cu staţie de încărcare pentru automobilele electrice.

Reţeaua de magazine cu profil discount Lidl, prezentă oficial pe piaţă din 2011 când a preluat retailerul Plus Discount, a obţinut în 2019 afaceri de 9,7 mld. lei după un salt de 24% comparativ cu anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor publice.

Discounterul german are în România peste 270 de magazine, dintre care 24 au fost deschise în 2019, cel mai rapid ritm de expansiunea de la intrarea pe piaţă.