China continuă drumul către recuperare: Vânzările auto din a doua economie a planetei au crescut pentru a patra lună consecutivă

Autor: Eduard Ivanovici 11.08.2020

Piaţa auto din China a crescut pentru a patra lună la rând pe fondul stimulentelor masive lansate de guvern şi recuperării nivelului de cerere, potrivit MarketWatch.

Astfel, vânzările au crescut cu 16,4% în iulie comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi au ajuns la 2,11 milioane de vehicule, a declarat Asociaţia Chineză a Producătorilor de Automobile (CAAM).

Din mai, cea mai mare piaţă auto a planetei a înregistrat creşteri constante faţă  de vânzările aceleiaşi perioade a anului trecut pe măsură ce restricţiile de circulaţie au fost ridicate în mod treptat de către autorităţi.

CAAM şi-a menţinut prognozele, estimând un declin de 10-20% în ceea ce priveşte vânzările până la sfârşitul anului, însă a avertizat că exporturile Chinei şi lanţurile de aprovizionare ar putea fi afectate extrem de puternic dacă al doilea val de coronavirus va lua naştere de-a lungul toamnei sau iernii.

Săptămâna trecută, fabricile chineze au atins cea mai mare rată de activitate din ultimul deceniu. Indicele Caixin pentru încrederea managerilor care lucrează în departamentele de aprovizionare ale companiilor chineze a învins aşteptările analiştilor şi a ajuns la 52,8 în iulie, cel mai înalt nivel din ultimii nouă ani. Un rezultat care trece peste pragul de 50 indică o creştere faţă de luna precedentă.