Raportul Curţii de Conturi: Tarom a înregistrat o scădere de 70% a veniturilor în perioada martie – mai faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Autor: Miruna Diaconu 11.08.2020

Tarom a avut venituri cu 70% mai mici în perioada martie- mai faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui raport publicat de către Curtea de Conturi. Având în vedere reducerea semnificativă a veniturilor înregistrate în perioada martie-mai 2020 Tarom a solicitat măsuri de sprijin în cadrul unei scheme de ajutor de stat pentru pagubele cauzate de pandemie.

Starea de urgenţă a avut un impact major asupra activităţii Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române Tarom. Ca urmare a restricţiilor de circulaţie impuse în perioada stării de urgenţă, numărul curselor regulate operate a scăzut cu 79,4%, respectiv 4.665 de curse la 960 de curse, în luna aprilie a acestui an nefiind înregistrată nicio cursă internă.

În raportul publicat de către Curtea de Conturi se arată că Aeroportul Otopeni a înregistrat o reducere de 86,4% a traficului de pasageri în perioada martie-mai 2020 faţă de perioada similară a anului trecut.