Cum să faci bani în criză: investeşti în statul român la dobânzi chiar şi 4,5% pe an. Românii cu bani s-au întrecut să finanţeze statul prin Fidelis: 122 de împrumuturi de peste 1 milion de lei şi 23 de peste 1 milion de euro. Toate pălesc însă, în faţa celui de 400 mil. lei

Autor: Liviu Popescu 12.08.2020

♦ Titlurile de stat oferă venituri neimpozabile ♦ Dobânzile prin Fidelis, peste cele bancare ♦ Pe 13 august 2020 urmează listarea la Bursa de la Bucureşti a titlurilor de stat subscrise prin Fidelis.

Un număr de 122 de îm­prumuturi de peste 1 mi­lion de lei au fost acordate de investitorii persoane fizice statului român prin programul de titluri de stat Fidelis, în timp ce alte 23 de subscrieri de mai mult de 1 milion de euro au fost înregistrate pe emisiunea în euro, arată datele centralizate de ZF din platforma BVB.

Circa 10.000 de investitori per­soane fizice au împrumutat statul român cu 2 miliarde de lei pe parcursul celor trei săptămâni de desfăşurare a Fidelis, pro­gram de finanţare ale cărui instrumente financiare urmează să fie listate pe 13 august la Bursa de la Bucureşti.