ZF LIVE. Georgian Marcu, broker şi proprietar al companiei de consultanţă imobiliară Green Angels: Sunt tot mai multe discuţii legate de transformarea unor viitoare proiecte office în rezidenţial

Autori: Robert Manea , Bogdan Alecu 13.08.2020

În ultimii ani, din fiecare proiect rezidenţial, 10-15% din apartamentele dintr-un proiect erau cumpărate cu scop investiţional, iar trendul se va accentua.

Cererea pentru apartamente mari alături de incertitudinea din piaţa de birouri cu privire la evoluţia cererii din cauza pandemiei îndeamnă tot mai mulţi dezvoltatori să schimbe proiectul ca cel puţin o fază din acesta să fie transformat din office în rezi­denţial.

Mai mult, trendul de a dez­volta pro­iecte rezi­den­ţiale pro­iectate de la în­ceput pentru ca toate apar­tamentele să fie închiriate şi nu vândute se menţine.

„O categorie de public va prefera în următorii 3-5 ani mai multă flexibilitate, iar un proiect de închiriat oferă un apartament mai bun de închiriat decât unul cumpărat într-unul a fi locuit. Acum discutăm cu doi dezvoltatori dacă să demarăm sau nu proiecte destinate închirierii, cu facilităţi dedicate. În cazul unuia este în discuţie o clădire gândită iniţial drept office, iar acum va fi trans­formată în rezidenţial. În acest caz ana­lizăm dacă zona respectivă poate asi­mila un număr ridicat de apar­ta­mente închiriate“, a declarat Georgian Marcu, broker şi proprietarul firmei de consultanţă imobiliară Green Angels în cadrul emisiunii ZF Live.