ZF Bankers 2020. Luminiţa Runcan, director adjunct Banca Transilvania: Ne aşteptăm la o creştere a nivelului de neperformanţă. Pentru că Banca Transilvania este foarte bine capitalizată, credem că putem să facem faţă

Autor: Claudia Medrega 13.08.2020

♦ Banca Transilvania a ajustat politica de risc cu care lucrează în manieră tridimensională, rămânând o bancă cu obiectiv ferm de susţinere a economiei, urmărind parteneriatul cu clienţii, precum şi soliditatea financiară a băncii, susţine Luminiţa Runcan, director adjunct la Banca Transilvania.

Nivelul de neperformanţă ar putea să crească în contextul pandemiei de coronavirus, însă Banca Transilvania este foarte bine capitalizată şi poate să facă faţă unui val de neperformanţă, susţine Luminiţa Runcan, director adjunct la Banca Transilvania.

„Ne aşteptăm la o creştere a nivelului de neperformanţă în această perioadă. Nu ştim foarte bine să estimăm unde va ajunge acest nivel. Pentru că Banca Transilvania este foarte bine capitalizată, credem că putem să facem faţă unui val de neperformanţă ce va să vină. Suntem aproape de clienţi când apar primele semne de dificultate financiară şi atenţi astfel încât să trecem împreună peste evenimentul acesta“, a declarat direc­torul adjunct al Băncii Transilvania în cadrul videoconferinţei ZF Bankers Summit 2020, care s-a desfăşurat la jumătatea lunii iulie.