Exportul a adus anul trecut mai bine de jumătate din businessul de 750 mil. lei al producătorului de electrocasnice Electrolux. Grupul suedez deţine o fabrică de aragazuri la Satu Mare, unde lucrează peste 900 de oameni

Autor: Cristina Roşca 13.08.2020

Electrolux, companie care are în România atât operaţiuni de producţie, cât şi de import şi distribuţie, a investit pe plan local 39 mil. lei în 2019, cu peste 50% mai mult decât în anul anterior.

Grupul suedez are în România o fabrică de aragazuri la Satu Mare, unde lucrează peste 900 de oameni. Compania a mai investit în această unitate de producţie de-a lungul anilor, în 2017 spre exemplu a fost lansat un nou tip de aragaz – cu funcţie de gătit cu abur - menit să susţină creşterea producţiei şi a exporturilor. Oficialii grupului nu au comunicat atunci bugetul de investiţii în acest proiect, ci doar faptul că e un pariu pentru export.

De altfel, Elec­tro­lux a expor­tat anul trecut produse în valoare de 405 mil. lei, în creştere cu 12%, faţă de anul anterior, conform datelor transmise de companie.