Liviu Florea, director general al Vinci Energies România: Doar cu proiectele private, nu văd un viitor bun al construcţiilor. Sunt companii care au intrat sau care urmează să intre în insolvenţă din cauza lipsei proiectelor publice

Autor: Alina-Elena Vasiliu 14.08.2020

♦ Pentru întregul an 2020, TIAB, parte a Vinci Energies, estimează să atingă acelaşi nivel al businessului din 2019, când cifra de afaceri a ajuns la 252 de milioane de lei. ♦ Profitul este estimat însă să scadă cu 1,5%.

Firmele de construcţii au nevoie de mai multe proiecte publice pentru a putea rezista în piaţă, investiţiile private neputând susţine întreaga industrie, este de părere Liviu Florea, di­rec­torul general al Vinci Energies România, compania care deţine TIAB, cea mai veche firmă românească de instalaţii.

„Avem aşteptări pentru lansarea pro­iectelor mari de infrastructură. Doar cu cele private, nu văd un viitor bun al cons­trucţiilor. Sunt companii care au intrat sau care urmează să intre în in­sol­ven­ţă din cauza lipsei proiectelor pu­blice. Noi, în 2017, am atins cel mai mare procent de beneficiari privaţi în por­tofoliul nostru – 82%. Acum pon­derea este de 70% proiecte private şi 30% proiecte publice“, spune Liviu Florea.