Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru: Starea de alertă ar putea fi prelungită. Este posibil ca în septembrie să avem peste 2.800 de cazuri zilnice de infectări cu coronavirus

Autor: Răzvan Botea 14.08.2020

♦ Un nou record de cazuri zilnice de COVID-19 joi: 1.454, din 22.700 de teste.

Ministrul sănătăţii Nelu Tătaru a declarat că starea de alertă pe teritoriul României, care expiră astăzi, ar putea fi prelungită, dacă aceasta va fi decizia Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. 

„Înaintea şedinţei de Guvern (va fi şedinţa CNSU - n.r.) pentru că la şedinţa de Guvern va trebui să dăm şi o hotărâre în sensul prelungirii stării de alertă, dacă ea este luată în calcul de CNSU şi de premierul Ludovic Orban“, a spus Nelu Tătaru, citat de Mediafax.

De asemenea, el a mai spus, joi, că personalul medical ar putea să nu mai facă faţă situaţiei. În măsura în care nu vor fi respectate regulile, prognoza de 2.800 de cazuri noi de COVID-19 pe zi (a Institului Naţional pentru Sănătate Publică - n. red) poate fi depăşită, a mai spus ministrul sănătăţii.

„Pandemia nu se tranşează în spital. Pandemia se tranşează în prespital. Atâta timp cât vom avea cazuri, acest corp medical va deveni colmatat la un moment dat. Atâta timp cât nu se respectă nişte reguli, cât vom avea o transmitere accentuată în comunitate, noi ca şi corp medical nu vom putea să gestionăm ce ne vine în unităţile spitaliceşti. Avem şi noi o limită. Cred că măsurile ar trebui să fie respectate“, a spus Nelu Tătaru.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, până joi la ora 13:00, au fost depistate în ultimele 24 de ore 1.454 de cazuri noi de COVID-19 pe teritoriul României, un nou record. Totodată, 53 de persoane au decedat.