Gabriela Alexandrescu, Salvaţi Copiii România: Pentru a asigura participarea şcolară reală, este nevoie mai întâi de o radiografie de sistem. „Trebuie să ştim fără rest câţi copii au nevoie de tablete şi acces la internet, câţi copii au nevoie de transport la şcoală, câţi sunt în situaţii speciale“

Autor: Ramona Cornea 14.08.2020

Cursurile noului an şcolar trebuie să înceapă cu toţi copiii la şcoală şi în egală măsură protejaţi. Pentru a asigura partici­parea şcolară reală, este nevoie de o radiografie a întregului sistem de învăţământ local, crede Gabriela Alexandrescu, preşe­dinte executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România.

„Pentru a asigura participarea şcolară reală, este nevoie mai întâi de o radiografie de sistem Trebuie să ştim fără rest câţi copii au nevoie de tablete şi acces la internet, câţi copii au nevoie de transport la şcoală, câţi sunt în situaţii speciale – boli cronice, de pildă. Finaţarea educaţiei este crucială şi trebuie să urmărească elevul în aşa fel încât niciun copil să nu fie pierdut în sistem“, a declarat Gabriela Alexandrescu pentru ZF.