Descoperă România. Destinaţii altfel. Cazare cu aer de istorie: un conac din Moldova şi un castel din Transilvania oferă, pe lângă lecţiile de istorie, şi un spaţiu de cazare pentru turişti

Autor: Miruna Diaconu 14.08.2020

♦ Conacul Polizu situat în judeţul Iaşi a fost construit în secolul al XIX-lea, iar după un proces de renovare care a durat cinci ani şi-a deschis uşile pentru turişti în 2013.

În ultimii ani, din ce în ce mai multe unităţi de cazare care, pe lângă dormit şi masa, oferă o experienţă îşi deschid uşile către turiştii săturaţi de turismul de masă. Este şi cazul Conacului Polizu din judeţul Iaşi şi al Meschen Castle Guesthouse, două locuri pline de istorie, care îi plimbă pe turişti prin timpuri istorice.

Conacul Polizu, situat în satul Maxut, comuna Deleni, judeţul Iaşi, este o construcţie din secolul al XIX-lea, care a primit primii turişti după un proces de restaurare care a durat circa cinci ani. Investiţia pentru acest conac a ajuns la o sumă de circa 3 milioane euro. „După ce proiectul de renovare a fost finalizat, s-a luat decizia de a se deschide un circuit turistic pentru a fi redat comunităţii, astfel încât toată lumea să poată avea acces la clădirea isto­rică şi la poveştile care au fost aici“, spune Silvia Şte­fănucă- Şerban, project mana­ger la Conacul Polizu.