Fuziune de peste 200 milioane lei pe piaţa locală de IT: Grupul iQuest şi compania Nagarro, parte a grupului german Allgeier, vor forma împreună o companie cu un rulaj de 200 milioane lei pe an şi vor avea 800 de angajaţi

Autor: Ioana Nita 14.08.2020

Grupul iQuest şi compania Nagarro, parte a grupului german Allgeier, vor forma împreună o companie cu un rulaj de 200 milioane lei pe an şi peste 800 de angajaţi, în urma fuziunii dintre cele două entităţi realizate recent după ce grupul german şi-a majorat participaţia în cadrul iQuest la 100%.

Grupul german Allgeier deţinea din 2018 67% din acţiunile iQuest, furnizor de software în regim outsourcing fondat de antreprenorul clujean Cornelius Brody în 1998, iar acum toate birourile iQuest - atât cele din România, cât şi din străinătate, vor trece sub brandul Nagarro. Tranzacţia este finalizată din punct de vedere legal, însă valoarea acesteia nu a fost făcută public. În prezent, cele două companii trec acum printr-o fază de tranziţie în ceea ce priveşte alinierea culturală, operaţională, branding, responsabilităţile de management şi strategia comună de go-to market, după cum susţin reprezentanţii locali ai Nagarro.