Fabricile din China ating cea mai mare rată de activitate din ultimul deceniu pe măsură ce a doua economie a planetei continuă drumul către recuperare

Autor: Eduard Ivanovici 15.08.2020

Fabricile chineze au atins în iulie cea mai mare rată de activitate din ultimul deceniu în condiţiile în care cele mai mari economii ale Asiei oferă semne de recuperare în urma crizei generate de coronavirus, scrie Financial Times.

Indicele Caixin pentru încrederea managerilor care lucrează în departamentele de aprovizionare ale companiilor chineze a bătut aşteptările analiştilor şi a ajuns la 52,8 în iulie, cel înalt nivel din ultimii nouă ani. Un rezultat care trece peste pragul de 50 indică o creştere faţă de luna precedentă. Indicele ajungea la 44,4 în aprilie, a patra lună consecutivă de scăderi.

Ultimele date conturează o recuperare după ce activităţile fabricilor suferiseră o contracţie puternică la începutul anului, când au fost aplicate măsurile de distanţare socială pe teritoriul Chinei.

O serie separată de studii sud-coreene şi japoneze arată că sectorul manufacturier a înregistrat în iulie cele mai bune rezultate din luna februarie, însă niciuna dintre cele două ţări nu a revenit pe creştere.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro