Noi modificări aduse la IMM Invest: creşte bugetul pentru subvenţionarea comisioanelor la bănci, iar firmele mici pot lua credite de până la 5 mil. lei cu gir de la stat

Autor: Adelina Mihai 17.08.2020

♦ Peste jumătăte (51%) din creditele acordate prin IMM Invest sunt pentru capital de lucru, adică pentru salarii, plata furnizorilor şi a materiilor prime ♦ Dumitru Nancu, directorul general al Fondului de Garantare a Creditelor:  E clar că e o necesitate de injecţie de capital în economie.

Microîntreprinderile şi fir­mele mici vor putea accesa credite garantate de stat prin IMM Invest de până la 5 milioane de lei, iar beneficiarii acestui program nu mai sunt obligaţi să păstreze numărul de an­gajaţi pe care îi aveau înainte de criza coronavirusului, spune Dumitru Nancu, directorul general al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

O noutate adusă programului IMM Invest este legată de posibilitatea firmelor mici (cu un număr de angajaţi cuprins între 10 şi 49 de persoane) şi microîntreprinderilor (0-9 angajaţi) să obţină credite de capital de lucru cu o valoare semnificativ mai mare decât puteau până acum.