Înmatricularea autovehiculelor se va face mai uşor: Anumite documente vor fi eliberate online

Autori: Otilia Serescu , Mediafax 15.08.2020

Înmatricularea autovehiculelor se va face mai uşor, după ce Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a simplificat procedura. Astfel, anumite documente vor fi eliberate online, iar dealerii auto vor putea înmatricula maşini în numele clienţilor.

Simplificarea procedurii de înmatriculare a autovehiculelor vine după ce un ordin al Ministrului Afacerilor Interne a fost publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, se creează premiselor pentru furnizarea online a următoarelor servicii: eliberare duplicat certificat de înmatriculare, radiere din oficiu sau păstrare combinaţie număr de înmatriculare.

Ordiunul menţionat vizează eliminarea unor documente pentru următoarele operaţiuni: duplicat al certificatului de înmatriculare (cartea de identitate a vehiculului), înmatriculare/transcriere (fişa de înmatriculare), precum şi instituirea verificării conformităţii plăcilor cu număr de înmatriculare pentru care deţinătorul şi-a exprimat opţiunea de păstrare, cu standardele în vigoare şi calitatea acestora.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro