Cine sunt miliardarii necunoscuţi din spatele imperiului Red Bull şi cum a revoltat o ţară întreagă moştenitorul imperiului de miliarde de euro

Autor: Ioana Matei 16.08.2020

Înainte de apusul zilei de 3 septembrie 2012, un Ferrari a lovit o motocicletă de poliţie în centrul Bangkok-ului, punându-l pe ofiţer la pământ şi târând corpul lui pe străzile întunecate înainte ca acesta să se îndepărteze în viteză. Aşa începe un articol publicat de ediţia de business a CNN. Potrivit poliţiei, o urmă de ulei care se scurgea din maşina sport i-a condus pe cei care făceau investigaţia la casa de lux a uneia dintre cele mai bogate familii din Thailanda, coproprietarii imperiului de băuturi energizante Red Bull.

Bărbatul care conducea Ferrari-ul, spun reprezentanţii poliţiei, era Vorayuth „Şeful” Yoovidhya, moştenitorul unui imperiu care este evaluat la 20,2 miliarde de dolari.

Vorayuth a fost în mod consecvent acuzat cu cinci capete de acuzare, printre care condusul cu viteză excesivă, hit-and-run şi condusul nechibzuit care a condus la moarte, dar judecarea cazului a fost întârziată timp de mai mulţi ani din cauza faptului că miliardarul a ratat sau a amânat somaţiile procurorilor.
Autorităţile cred că el a părăsit Thailanda în 2017.

Timp de mai mulţi ani, familia ofiţerului de poliţie ucis în accidentul de maşină, sergentul maior Wichien Klanprasert, a fost lăsată fără niciun răspuns.

Apoi, pe 23 iulie, un colonel de la poliţia din Thailanda a confirmat că Procurorul General a decis să renunţe la toate acuzaţiile împotriva Vorayuth, despre care poliţia a spus că avea 30 de ani la vremea accidentului, nu 27 aşa cum a spus anterior.

Decizia de a renunţa la acuzaţii a readus cazul din nou în lumina reflectoarelor - şi i-a enervat pe thailandezii care simţeau de mult timp că sistemul legal al ţării îi favorizează pe bogaţi.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro