Alpha Bank lansează o nouă aplicaţie de plăţi online ce utilizează tehnologia biometrică

Autor: Alexandru Nanu 15.08.2020

Alpha Bank lansează o nouă aplicaţie de plăţi online prin care plăţile online efectuate la comercianţii devin mai simple şi mai sigure, utilizând tehnologia biometrică.

Autentificarea biometrică este soluţia de securitate optimă pentru verificarea identităţii, oferind în acelaşi timp o experienţă plăcuta utilizatorilor.

Noua aplicaţie deţine un standard de securitate avansat şi o tehnologie de ultimă generaţie, ce le va permite utilizatorilor autentificarea biometrică a tranzacţiilor online într-un mod simplu şi rapid, utilizând amprenta, recunoaşterea facială sau orice alt cod de securitate ce poate fi generat de dispozitiv: parola, PIN,  model de glisare, etc

Aplicaţia Alpha Pay Online poate fi descărcată atât din Google Play, cât şi din App Store şi are meniul disponibil în limbile româna, engleză şi franceză. Este uşor de utilizat, afisează cardurile înrolate în serviciul 3DSecure şi istoricul tranzacţiilor autentificate prin intermediul său.

Preferinţa utilizatorilor de servicii bancare pentru tranzacţiile online este în continuă creştere. Astfel, la nivelul portofoliului Alpha Bank Romania tranzacţiile realizate în mediul online au înregistrat o creştere de 86% în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce 1 din 4 dintre clienţii băncii au efectuat cel puţin o tranzacţie în mediul online.