Industria aeronautică din Marea Britanie au suferit „mai mult decât oricare altă ţară europeană”. Pandemia a şters aproape 800.000 de joburi şi a costat PIB-ul britanic circa 46 de miliarde de lire

Autor: Eduard Ivanovici 17.08.2020

Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian (IATA) a declarat că industria aeronautică din Marea Britanie a suferit „mai decât oricare altă ţară europeană” în contextul pandemiei de coronavirus, conform The Independent.

Ultimele estimări ale asociaţiei arată că Regatul Unit va avea cu 165 de milioane de pasageri mai puţin până la finalul anului comparativ cu datele înregistrate în 2019. De asemenea, restricţiile de circulaţie au şters aproape 780.000 de locuri de muncă şi au costat PIB-ul britanic circa 46 de miliarde de lire.

IATA estimează că veniturile pe kilometri parcurşi pentru cursele internaţionale vor reveni la nivelurile înregistrate înainte de criză abia în 2024.

„Este vital ca guvernele şi industria să lucreze împreună pentru a crea un plan armonizat al redeschiderii frontierelor”, a declarat Rafael Schvartzman, vicepreşedintele IATA pentru regiunea Europei.

Anterior, cea mai mare firmă de turism şi călătorii din Europa, Tui, a declarat că a pierdut 1,1 miliarde de euro în T2/2020.