Producătorul de pâine La Lorraine: „Exportăm 17% din producţie, în toată Europa“

Autor: Florentina Niţu 18.08.2020

Compania are în prezent 200 de angajaţi, din care 160 sunt angrenaţi în producţie în fabrica din Câmpia Turzii, iar recent a angajat 40 de persoane, pentru că cererea din piaţa externă pentru produse de panificaţie a crescut semnificativ, iar dacă trendul se menţine, reprezentanţii firmei spun că vor face noi angajări.

Răzvan Boşomoiu, general manager al La Lorraine România, unul dintre principalii producători de produse de panificaţie şi patiserie precoapte, spune că în prezent compania pe care o reprezintă exportă 17% din producţie, direct şi indirect, în toată Europa, săptămânal trimiţând două camioane numai cu chifle mici, de 35 g.

„97% din ingredientele pe care le folosim sunt româneşti. Nu importăm materie primă, ci exportăm produs finit. 17% din producţie merge în Luxem­burg, Grecia, Bulgaria, Serbia, Italia, Franţa, ţări cu tradiţie în pani­ficaţie. (...) Acum, suntem în discuţii pentru noi parteneriate de export, dezvoltarea parte­ne­riatelor în Ungaria şi ţările baltice. Indirect vin­dem în toată Europa“, a afirmat Răzvan Boşomoiu.