Simona Spătaru, candidat USR-PLUS pentru Primăria Sectorului 4: Mi-am propus să dezvolt sectorul 4 şi să atragem investitori. Avem în plan dezvoltarea unui parc industrial şi crearea de locuri de muncă

Autor: Alexandra Cepăreanu 18.08.2020

Simona Spătaru, de profesie avocat şi candidat USR-PLUS pentru Primăria Sectorului 4, spune că printre priorităţile de viitor primar se numără dezvoltarea unui parc industrial pentru crearea de locuri noi de muncă şi atragerea fondurilor euroepene pentru punerea în mişcare a mai multor proiecte ce vizează diverse zone economice sau sociale.

„Avem un plan de dezvoltare pentru sectorul 4 care va atinge mai multe domenii, zone şi cartiere. Trebuie să pornim imediat proiecte pe fonduri europene. Pentru aceste proiecte vom face licitaţii publice, de unde vom angaja oameni profesionişti. Mi-aş dori să facem direct un departament care să se ocupe doar de atragerea fondurilor europene”, a spus Simona Spătaru, candidat USR-PLUS pentru Primăria Sectorului 4.

Ea consideră că locuitorii Sectorului 4 au nevoie de o primărie care să fie „transparentă şi care să aibă şi rol consultativ”.

De asemenea, prin campania de candidatură Simona Spătaru spune că se adresează şi antreprenorilor, „mai ales celor care sunt deja în Bucureşti. Atragerea investitorilor se va realiza tot prin comunicare şi consultare.”

Pe lista de priorităţi a Simonei Spătaru se mai află şi dezvoltarea infrastructurii medicale şi a celei educaţionale. „Avem în sectorul 4, spre Sud, o zonă imobiliară cu multe blocuri, unde nu există nici o infrastructură – nici şcolară, medicală -. Consider că acolo este primul pol unde trebuie să aducem fonduri europene pentru a dezvolta proiecte noi.”

O altă zonă de interes pentru candidatul la Primăria Sectorului 4 este infrastructura de mediu. În această zonă, Simona Spătaru spune că vrea să reducă poluarea şi să „înverzească” peisajul.

„Avem un plan de construire a unor parcări, dar vor fi subterane şi supraterane, pentru a nu mai dezvolta totul pe orizontală. Ne dorim să dezvoltăm o zonă în care să ne petrecem timpul cu drag, vrem să avem zone de relaxare, de HoReCa. Avem nevoie de mobilitate, de parcări, de locuri de muncă, de aer curat. Vrem să arătăm oamenilor că administraţia publică poate oferi servicii de calitate.”

 

 

 

Ce a mai spus Simona Spătaru

 

Mă sprijină şi formaţiunea PNL în sectorul 4. Sunt în Bucureşti de pe vremea studenţiei, iar în toţi aceşti ani am văzut cum a decăzut Capitala pentru că nu există o viziune largă de dezvoltare. În Sectorul 4 locuiesc, acolo am familia, acolo îmi duc copiii la şcoală.

 

După protestele din 2017 mi-am dat seama că este nevoie să intervenim toţi, să ne implicăm şi să acordăm timp schimbărilor pozitive. În 2018 m-am înscris în politică, am fost şi sunt preşedintele filialei PLUS din sectorul 4, o formaţiune cu peste 500 de membri.

 

Vreau o primărie transparentă şi consultativă cu locuitorii. Avem nevoie de un audit al primăriei, cunoaştem că acolo sunt multe nereguri, grupuri de interese. Avem nevoie de o verificare până la sânge pentru a şti exact de unde pornim noi.

 

Va trebui să avem un contact direct cu universităţile, să dezvoltăm locuri de muncă pentru studenţi.

 

Noi nu avem momentan un PUZ coordonator pentru sectorul 4, ceea ce este un lucru bun, pentru că din luna septembrie putem să pune stop la tot ce se întâmplă în prezent în ceea ce priveşte dezvoltările imobiliare haotice. Au fost date avize şi autorizaţii, dar nu legal, cu termeni şi perioade care sunt convenabile doar celor care fac din aceste documente un troc pe bani.

 

În prezent, bursa de merit pentru elevii cu note bune la şcoală este de 56 de lei, iar obiectivul nostru a fost ca în patru ani, suma să fie dublată. Celelalte sectoare oferă burse mult mai mari şi sunt plătite la timp. În prezent, în sectorul 4 sunt copii care aşteaptă bursa de la finalul anului şcolar 2019-2020. Şi bursele sociale sunt importante, avem copii care provin din familii vulnerabile, care au nevoie de ajutor pentru că abandonul şcolar nu este o opţiune.

 

Din 2018, actualul primar a luat independenţa poliţiei locale şi a transformat acest serviciu într-un departament aflat în directă conducerea lui. Primarul este o marionetă a acestor clanuri, nu este primarul nostru.