ZF Live. Eduard Moraru, StudentNews.info. Circa 70% dintre studenţi consideră că învăţământul online nu este deloc eficient. „Studenţii consideră că interacţiunea umană este foarte importantă, oricât de mult progres s-ar face la nivelul învăţământului online“

Autor: Ramona Cornea 18.08.2020

Aproximativ 71% dintre stu­denţii români cred că învăţământul online nu este eficient şi s-au plâns de organizarea cursurilor şi exa­me­nelor în mediul online, spune Eduard Moraru, fondatorul Studentnews.info, o platformă care reuneşte o comunitate de 400.000 de studenţi sau proaspăt absolvenţi, citând un sondaj realizat recent pe platformă.

„Ceea ce ne-a şocat cumva pe noi au fost răspunsurile la ultima întrebare conform cărora 70% dintre studenţi consideră că învăţământul online nu este deloc eficient. Stu­denţii consideră că interacţiunea umană este foarte importantă, oricât de mult progres s-ar face la nivelul învăţământului online, este mult mai important să fie faţă în faţă cu profesorii sau cu colegii lor. Este mult mai eficient şi pentru că relaţionează cu alte persoane, studenţii vor să relaţioneze între ei“, a spus Eduard Moraru în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Astfel, mai mult de 52% dintre studenţii români vor să meargă la cursuri fizic în anul universitar 2020-2021, con­form sondajului realizat de Studentnews.info.