Restaurantul Ivan Pescar din Tulcea: Depăşim 15.000 de clienţi anual, însă în 2020 activitatea noastră este cam la două treimi faţă de anii precedenţi

Autor: Cristina Roşca 18.08.2020

Restaurantul Ivan Pescar din Tulcea, deschis acum cinci ani pe faleza din oraş, simte efectele pandemiei în contextul în care numărul turiştilor străini a scăzut considerabil ca urmare a restricţiilor privind călătoriile.

„Avem (în mod normal - n.red.) mulţi vizitatori din Germania, Marea Britanie (care vin în special pentru birdwatching), din Franţa, Olanda, Israel. Anul acesta au fost sensibil mai puţini turişti străini; de altfel şi activitatea noastră a fost cam la două treimi faţă de anii precedenţi“, spune Alina Jantea, reprezentata Ivan Pescar, un brand sub care a apărut iniţial un restaurant în Tulcea. Apoi, s-a dezvoltat un altul în Bucureşti.

Localul din Tulcea primeşte anual 15.000 de clienţi, însă efectul sezonier este determinant. Mai exact, în lunile de iarnă, până prin aprilie, numărul clienţilor scade la mai puţin de jumătate faţă de perioada mai - septembrie/octombrie.

În 2018 antreprenorii au deschis un restaurant în Bucureşti. „Acum ne-ar plăcea să deschidem câte un pui de Ivan Pescar la Ploieşti, Constanţa, Mangalia, poate chiar la Galaţi şi Brăila“.

Compania Ivan Pescar care operează businessul a avut afaceri de 5,6 mil. lei în 2019, plus 35%.