Razie pe litoral. Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor: Au fost emise sancţiune de peste 110.000 lei şi zeci de kg de alimente au fost retrase de pe piaţă

Autor: Vasile Magradean 18.08.2020

Amenzi de peste 110.000 de lei au fost date de medicii veterinari pentru nereguli constatate în urma unor controale pe litoral.

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că în cadrul controalelor au fost verificate aproape 100 de unităţi, printre care restaurante, baruri, braserii, bufete, fast – food-uri, rulote, pizzerii, patiserii şi cofetării şi un supermarket.

Inspectorii veterinari au constatat o serie de neconformităţi cum sunt manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost aplicate 24 de amenzi în valoare totală de 111.800 de lei.

De asemenea, a fost suspendată temporar activitatea unei braserii şi au fost confiscate şi retrase de la vânzare 17,3 kg de produse alimentare improprii consumului uman.

Acestea au fost dirijate către o unitate de neutralizare.