Operaţiunile Metro Cash&Carry din România sunt conduse de un român pentru a doua oară în 25 de ani. Adrian Ariciu preia funcţia de CEO al companiei cu afaceri anuale de peste 1 mld. euro începând cu 1 octombrie

Autor: Cristina Roşca 19.08.2020

Grupul german Metro Cash & Carry, prezent local cu o reţea de 30 de ma­gazine, l-a numit la con­du­cerea businessului din Ro­mâ­nia pe Adrian Ariciu, un executiv care lucrea­ză de peste 20 de ani pentru companie.

El îl va înlocui înce­pând cu 1 oc­tom­brie în func­ţie pe expatul Rolald Ruffing. Din date­le ZF, Ariciu este al doilea executiv român la conducerea busi­nes­sului, după Duşan Wilms.

Adrian Ariciu activează de peste 20 de ani în cadrul grupului german, atât la nivel local, cât şi internaţional.

„Este o responsabilitate uriaşă, mai ales că trebuie să asigurăm evoluţia businessul în condiţii de maximă sigu­ranţă pentru angajaţi şi clienţi deopo­trivă. (...) Sunt încrezător în potenţialul pieţei româneşti şi în modelul de comerţ cu ridicata“, spune el.

Metro Cash & Carry România a bifat în 2019 o creştere de circa 10%. Aface­rile au mers iar spre 6 mld. lei, maximul istoric înregis­trat în 2008. Nemţii au local 30 de magazine cash & carry proprii şi nu anunţă deschideri noi. De altfel, sunt mai mulţi ani de când Metro Cash & Carry nu a mai deschis unităţi offline pe piaţa din România.