Elon Musk şi-a triplat averea în timpul pandemiei. Fondatorul Tesla s-a alăturat unei liste de 12 miliardari a căror avere cumulată depăşeşte un trilion de dolari

Autor: Eduard Ivanovici 19.08.2020

Cei mai bogaţi 12 americani au o avere colectivă ce depăşeşte un trilion de dolari, potrivit unei analize a Institutului de Studii Politice din Washington care a folosit datele puse la îndemână de Forbes şi Bloomberg.

De pe 18 martie, în jurul perioadei când pandemia începe să genereze haos de-a lungul economiei Statelor Unite, averea celor mai bogaţi 12 americani a explodat în paralel cu numărul de cazuri de COVID-19, crescând cu 283 de miliarde de dolari, pe plus cu 40%, scrie Business Insider.

Prin comparaţie, aproape jumătate din gospodăriile americane şi-au pierdut din venituri în aceeaşi perioadă, fapt ce reprezintă cel mai mare declin din anii 1950 încoace. Inegalitatea veniturilor din SUA atinsese noi recorduri înainte de pandemie, iar criza creată de coronavirus nu a făcut decât să accentueze tot mai mult diferenţele.

În aceeaşi perioadă, fondatorul Amazon Jeff Bezos a devenit mai bogat cu 76,5 miliarde de dolari, în timp ce averile lui Mark Zuckerberg şi Elon Musk au crescut cu 40,8 miliarde şi, respectiv, 48,5 miliarde de dolari.

Înainte de pandemie, averea lui Elon Musk ajungea la 24,6 miliarde. Astfel, fondatorul Tesla a înregistrat în câteva luni o creştere de 228% şi a devenit al patrulea cel mai bogat om al planetei.