Guvernul va permite Blue Air să-şi plătească datoria către SIF Banat-Crişana din împrumutul garantat de stat. Rambursarea, cu prioritate

Autor: Liviu Popescu 20.08.2020

♦ Blue Air a împrumutat 9 milioane de euro de la SIF 1 Banat-Crişana în decembrie 2019 într-un plasament privat cu scadenţa iunie 2020 şi realizat integral cu societatea condusă de Bogdan Drăgoi, fost ministru de finanţe.

Blue Air, cea mai mare companie de transport aerian cu capital privat românesc, va putea ca din împrumutul garantat de statul român, de 300 de milioane de lei (63 mil. euro), să ram­burseze în sistem prioritar obligaţiunile corporative emise prin plasament privat către SIF Banat-Crişana, în valoare rămasă de 6 milioane euro, se arată în expunerea de motive pentru ajutorul de stat.

„Din împrumutul garantat de stat beneficiarul rambursează cu prioritate, datoriile către statul român, împru­mutul contractat de la Eximbank S.A., în nume şi cont stat, în valoare de 30,3 milioane lei şi accesoriile aferente, precum şi obligaţiunile corporative emise prin plasament privat către Societatea de Investiţii Financiare Banat-Crişana, în valoare rămasă de 6 milioane euro şi accesoriile aferente“, se arată în document.