Sud-africanii de la NEPI Rockcastle, care au mai multe centre comerciale în România, au vândut obligaţiuni verzi de 500 mil. euro pe 7 ani la o dobândă de 3,375%

Autori: Liviu Popescu , Roxana Rosu 20.08.2020

♦ NEPI Rockcastle are o capitalizare de 2,5 mld. euro ♦ De la începutul lui 2020 acţiunile au scăzut cu 32%.

Sud-africanii de la NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din România, care deţin inclusiv Mega Mall şi Promenada din Bucureşti dar şi noul Promenada Sibiu, au încheiat cu succes o emisiune de obligaţiuni verzi de 500 mil. euro pe 7 ani, cu o dobândă fixă de 3,375% pe an. 

Fondurile vor fi utilizate pentru refinanţarea portofoliului de clădiri sustenabile şi finanţarea proiectelor de eficienţă energetică ale grupului NEPI Rockcastle. „Într-un context de incertitudine generat de pandemia de COVID-19, emisiunea de obligaţiuni verzi a generat un interes considerabil din partea investitorilor din Europa. Oferta a fost suprasubscrisă de două ori, registrul de subscrieri ajungând la peste 1,1 mld. euro”, a transmis ieri ING Bank, instituţie de credit care a făcut parte din consorţiul de intermediere în prima emisiune de obligaţiuni verzi emise de NEPI Rockcastle, companie de 2,7 mld. euro capitalizare.