Legea RCA se schimbă. Plafonul de 25% al cheltuielilor care pot fi incluse de asigurători în prima poliţei RCA ar putea fi abrogat, ceea ce ar putea duce la o creştere a preţurilor la poliţele RCA

Autor: Mircea Nica 22.08.2020

♦ O altă propunere de schimbare a legii RCA are în vedere eliminarea obligaţiei ASF de reglementare a modului de calcul al tarifelor de primă, unde se vor respecta principiile actuariale general acceptate ♦ Astfel, asigurătorii vor putea schimba tariful poliţei fără a mai motiva decizia.

Ministerul Finanţelor a publicat, pe 18 au­gust, un proiect de ordonanţă de ur­gen­ţă prin care se modifică Legea RCA pen­tru a corecta încălcările semnalate de Comi­sia Eu­ropeană, potrivit informaţiilor din proiect.

„Având în vedere emiterea de către Comisia Europeană a Avizului motivat în data de 25.07.2019 şi ţinând cont de urgenţa îndeplinirii obligaţiilor şi respectării termenului impus, se propune modificarea prevederilor Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin acci­dente de vehicule şi tramvaie“, conform docu­mentului publicat de Ministerul Finanţelor.