Polul turismului rural, Bran-Moeciu, face paşi timizi către revenire: „Lucrurile merg bine cu terasele, dar din septembrie va fi aproape imposibil ca turiştii să ia masa afară“

Autor: Miruna Diaconu 20.08.2020

În luna iunie numărul sosirilor, 5.000 de oameni, a fost la jumătate faţă de februarie în zona Bran-Moeciu. Numărul structurilor de cazare din zona Bran-Moeciu reprezintă aproximativ o treime din totalul unităţilor la nivelul judeţului Braşov.

Zona Bran-Moeciu, un pol al turismului rural românesc şi o atracţie prin castelul Bran, dă semne timide de revenire, dar rămâne totuşi sub nivelul anului trecut. În luna iunie a acestui an numărul sosirilor în zona Bran – Moeciu a fost de aproape 5.000 de sosiri, mai exact 4.984, adică sub jumă­tate faţă de sosirile din luna februarie, de aproximativ 11.600, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

Maria Stoian, preşedintele Aso­ciaţiei Naţionale de Turism Rural, spune că în lunile iulie şi august, gradul de ocupare în unităţile de cazare din zona Bran – Moeciu a fost semnificativ mai mare faţă de luna iunie, undeva la 98%. „Acum în august au fost foarte mulţi turişti, dintre care o proporţie foarte mare au fost români, dar nu a fost chiar un grad de ocupare de 100%. S-a simţit puţin lipsa turiştilor străini,  în special la obiectivele turistice s-a simţit lipsa străinilor, dar în pensiuni gradul de ocupare este mare în această zonă. Gradul de ocupare este aproape la fel ca cel de anul trecut, eu zic că e un grad de ocupare de 98% în august. În această perioadă au ajutat foarte mult voucherele de vacanţă“, precizează Maria Stoian, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural.