Clotilde Armand, candidat USR-PLUS pentru Primăria Sectorului 1: Circa 40% din bugetul primăriei, de 2 mld. lei anual, va fi investit în dezvoltare. Priorităţile mele sunt sănătatea, educaţia şi mediul

Autor: Campanie electorală 21.08.2020

► Trebuie să construim o Capitală atractivă pentru resursa umană 

► Eu îmi doresc să digitalizez primăria 

► Fără dinamism economic, un oraş moare

 

Clotilde Armand, candidat din partea Alianţei USR-PLUS pentru Primăria Sectorului 1, consideră că fără investiţii în dezvoltare un oraş „moare”, motiv pentru care are în plan să investească aproximativ 40% din bugetul sectorului, de circa 2 miliarde de lei anual, pentru a dezvolta în primul rând infrastructura medicală, educaţională şi cea de mediu.

„Priorităţile mele sunt sănătatea, educaţia şi mediul. Toate primăriile din capitalele europene ştiu că fără investiţii nu te dezvolţi, nu creşti. Noi suntem deja în întârizere şi tot nu investim. Aceste investiţii ar trebui să <mănânce> o mare parte din bugetul primăriei”, a spus Clotilde Armand.

În ceea ce priveşte industria medicală, candidata pentru funcţia de primar al Sectorului 1 are în plan un proiect de dezvoltare al unui spital multidisciplinar pentru arşi, iar pentru domeniul educaţional are planuri de dezvoltare a infrastructurii de profil, pentru a „aduce sectorul educaţional la nivel european”.

„În 2016, am spus că avem nevoie de un spital de urgenţă şi un spital multidisciplinar pentru arşi. Asta este o prioritate, chiar dacă este un proiect costisitor şi complex, care necesită competenţe la nivel de proiectare şi contrucţie. Sunt câteva echipe în Europa care ştiu să facă acest tip de investiţii.”

De asemenea, Clotilde Armand este de părere că mediul de afaceri ar trebui să fie o prioritate pentru autorităţile locale care ar trebui să ofere consultanţă şi transparenţă investitorilor privaţi şi să răspundă nevoilor acestora.

„Este important pentru un investitor privat să aibă o relaţie de încredere, un dialog cu autorităţile locale. Şi pentru autorităţile locale este important să aibă acest dialog în urma căruia să anticipeze care vor fi nevoile investitorilor privaţi. Fără un dinamism economic un oraş moare”, a adăugat Clotilde Armand.

Ea spune că mediul de afaceri privat are nevoie în primul rând de resurse umane educate, sănătoase şi disponibile. „În Bucureşti suferim pentru că cei mai buni copii ai noştri, cei care au cele mai bune rezultate, sunt atraşi să plece din ţară chiar dacă Bucureşti, capitala României, ar trebui să fie un pol de atracţie pentru aceşti copii.”

Astfel, printre priorităţile candidatei se numără contruirea unui sector atractiv pentru resursa umană, pentru ca mai apoi să poată atrage investitori privaţi.

„Trebuie să avem grijă de resursele umane de care au nevoie firmele pentru a se dezvolta şi extinde. Apoi sunt multe servicii pe care le oferă primăria şi care ar trebui să fie mai orientate spre nevoile oamenilor de afaceri. Eu îmi doresc să digitalizez primăria. Viziunea mea este naturală, primăria trebuie să fie un sprijin.”

Ce a mai spus Clotilde Armand

Avem contracte în sertare - gărduleţe, panseluţe. Cred că oamenii au înţeles care este diferenţa între a cheltui şi a investi. O primărie cum este cea din Londra investeşte 44% din bugetul alocat şi deja este la un nivel ridicat în comparaţie cu Bucureşti.

Singurele investiţii pe care le-a făcut actualul primar au fost măriri de capital pentru firmele pe care le-a creat. Astfel că, practic, nu s-a investit nimic. Se risipesc banii în toate direcţiile, de la salubritate, la învăţământ. Toate aceste contracte de cheltuieli făcute cu persoane apropiate de partid, firme de apartament.

În 2016, chiar noi am venit propunerea de dezvoltare al unui spital, iar primarul a spus că nu vrea pentru că cetăţenii Sectorului 1 nu vor să contruiască un spital pe care să îl folosească toţi bucureştenii şi locuitorii judeţului Ilfov.

Este o listă lungă de proiecte de investiţii deja votate care nu au fost duse la capăt, care nu au fost implementate. Problema în România este la nivel de execuţie a proiectelor de investiţii. Administraţia publică nu are voinţa şi nici dorinţa de a implementa aceste proiecte.

Avem un sector care are potenţial pe partea de spaţii verzi, calitate a vieţii. Din acest motiv am luptat împotriva PUZ-ului coordonator, avem nevoie de un plan urbanistic general, care din păcate se lasă în mod inexplicabil aşteptat.

Cetăţenii trebuie să se iasă la vot. Voi cere să fie luate toate măsurile de siguranţă pentru ca oamenii care vin la vot să nu păţească nimic.