Peste 1500 de reprezentanţi ai organizaţiilor PSD din toată ţara îşi vor alege noul preşedinte. Viitorul şef al social-democraţilor va fi ascultat online, dar va fi ales tot pe hârtie

Ziarul Financiar 22.08.2020

Social-democraţii îşi aleg sâmbătă viitorul lider. Marcel Ciolacu şi Eugen Teodorovici se luptă să obţină şefia PSD. Congresul este organizat în condiţii speciale, din cauza restricţiilor impuse pentru prevenirea noului coronavirus.

Peste 1500 de reprezentanţi ai organizaţiilor PSD din toată ţară vor decide, sâmbătă, viitorul preşedinte al partidului. Noul lider al social-democraţilor va fi ales, pentru prima dată, de la distanţă.

Congresul PSD va fi online, dar delegaţii vor vota pe buletine de vot.

Doljul are delegaţia cea mai mare – 69 de reprezentanţi. Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele PSD Craiova, va fi la Bucureşti, alături de Marcel Ciolacu. Acesta este candidatul susţinut de doljeni pentru că „este om de partid”, spune Olguţa Vasilescu.

Ceilalţi delegaţi doljeni se vor aduna la un hotel din Craiova. Pentru că trebuie să respecte măsurile de distanţare socială, aceştia vor fi împărţiţi în două tabere- unii vor sta la terasă, alţii vor urmări, din parcarea hotelului, dezbaterile. În ambele locaţii vor fi montate două ecrane, iar delegaţii vor avea posibilitatea să interacţioneze, online, cu colegii lor din ţară.

„Despre Marcel Ciolacu pot să spun că (...) este un om de partid, în primul rând, care a condus o organizaţie. Ştie ce înseamnă să câştigi din punct de vedere electoral. (...) Din punctul meu de vedere nu este necesară niciun fel de luptă politică în interiorul partidului, în această perioadă de campanie electorală pentru că urmează şi alegerile locale şi alegerile generale”, a declarat Olguţa Vasilescu.