Monalisa Ungureanu, CEO al Agrii România: Am pornit de la educarea fermierilor şi ducem digitalul în comunicarea cu fermierul

Autor: Florentina Niţu 24.08.2020

♦ Anul trecut, Agrii România a avut circa 200 milioane de euro ca cifră de afaceri, situându-se în top 3 companii de profil, cu 460 de angajaţi.

Monalisa Ungureanu, CEO al Agrii România, parte a grupului irlandez Origin, companie ce furnizează la nivel naţional de servicii agronomice, îngrăşăminte şi persticide, cu circa 7.000 de fermieri în portofoliu, ce au în total o suprafaţă cultivată cu cereale de 1,7 milioane de hectare, susţine că producţia agricolă din acest an ar putea scădea cu 30-50% din cauza secetei.

„Parcurgem o perioadă dificilă, iar agricultura se judecă pe media unor ani. Anul acesta a fost foarte greu şi a pus la grea încercare fermieri din partea Moldovei şi din sudul ţării. Însă, credem că este doar un an greu şi suntem pozitivi c va fi bine în următorii. Seceta pronunţată din primăvară a afectat foarte mult grâul şi cea de acum afectează porumbul. Statisticile arată o scădere a producţiei agricole de 30-50% în acest an“, a spus Monalisa Ungureanu, CEO al Agrii România, în cadrul emisiunii de business ZF Live.