Administratorii Pilon II au luat banii din depozite şi i-au investit în titluri de stat. Cei mai mari investitori ai bursei române au ajuns la 66,3 mld. lei active la final de iulie 2020, plus 7% de la începutul anului

Autor: Liviu Popescu 24.08.2020

♦ Pe parcursul lunii iulie activele celor şapte fonduri de pensii private Pilon II s-au apreciat cu aproximativ 370 de milioane de lei, echivalentul unei creşteri lunare de 0,6%, arată calculele ZF ♦ Titlurile de stat, cea mai mare pondere în investiţiile Pilon II, respectiv 67% ♦ Scăderi pe partea de acţiuni şi pe partea de depozite bancare.

Cele şapte fonduri de pensii private Pilon II au încheiat luna iulie din 2020 cu active totale de aproximativ 66,3 mi­liarde de lei, în creştere cu 4 mi­liarde de la începutul anului, arată cele mai recente date ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), publicate săptămâna trecută. Procentual, creşterea este de 7%, potrivit calculelor realizate de ZF.

Pe de altă parte, pe par­cursul lunii iulie activele celor mai mari investitori ai bursei româneşti s-au apreciat cu aproximativ 370 mil. lei, echi­va­lentul unei creşteri lunare de 0,6%, arată calculele ZF.

Cea mai mare investiţie a fondurilor de pensii Pilon II era la iulie 2020 în titluri de stat, adică 44,6 mld. lei, în creştere de la 37,9 mld. lei de la începutul acestui an.