Răzvan Sighinaş, CIO la ING Bank România: Sper ca în a doua parte a carierei mele să mă pot dedica tot mai mult formării generaţiilor viitoare

Autor: Ioana Matei 24.08.2020

♦ Răzvan Sighinaş (39 de ani) este chief information office al ING Bank România, rol din care conduce divizia de IT, una dintre cele mai numeroase echipe ale băncii cu venituri de 2,1 miliarde de lei în 2019 şi  2.300 de angajaţi.

 

Rol ocupat în companie:

Sunt chief information officer şi deputy CEO al ING Bank România, precum şi parte din comitetul executiv al băncii. Divizia de IT este una din cele mai numeroase din bancă, unde operează 25% din angajaţii ING folosind metoda de lucru Agile. Din rolul meu, îmi propun să fiu exponentul culturii digitale în organizaţie şi să contribui la strategia pe termen lung la nivel local şi global, prin integrarea oportunităţilor aduse de tehnologie în viziunea acesteia. Pe termen scurt, priorităţile mele ţin de reducerea expunerii la risc tehnologic şi dezvoltarea de noi capabilităţi în arii precum securitate cibernetică, big data, hybrid cloud sau platforme menite să ofere clienţilor ING produse şi servicii din afara domeniului bancar. Un alt aspect important al rolului meu este de a urmări modul în care contribuim în comunitate ca organizaţie digitală, prin parteneriate cu instituţii academice, ecosisteme de start-up-uri tehnologice şi ONG-uri, toate menite să contribuie la dezvoltarea capabilităţilor digitale la nivel naţional.