Centru de echitaţie: Pandemia ne-a afectat atât de tare, încât este posibil să şi închidem. Va veni frigul şi vom fi nevoiţi să închidem activitatea

Autor: Miruna Diaconu 24.08.2020

♦ În perioada stării de urgenţă, centrele de echitaţie au fost închise, dar cheltuielile au fost cu atât mai mari cu cât animalele au avut nevoie de îngrijire în toată această perioadă.

Centrele de echitaţie au fost puternic afectate de izbucnirea crizei pandemice, care a însemnat sus­pendarea activităţii ce a dus la scăderi semnificative ale afacerilor. În ultimii ani, din ce în ce mai multe centre de echitaţie au început să se deschidă pentru turiştii din România, dar pandemia le-a dat planurile peste cap, astfel că odată cu venirea frigului multe centre de echitaţie care au în componenţa lor şi un restaurant riscă să îşi închidă activitatea.

Centrul de echitaţie Potcoava din Dâm­boviţa a fost afectat considerabil de efectele pandemiei, astfel că se află sub nivelul de anul trecut al afacerilor, dar şi al turiştilor care calcă pragul cen­trului. „În perioada aceasta oamenii vin. Nu sunt diferenţe mari în această perioadă  faţă de anul trecut, desigur mai puţin faţă de anul trecut, dar ne-am aşteptat să fie aşa, mai puţin cam cu 10-15% faţă de anul trecut. Pandemia ne-a afectat foarte tare, ne-a afectat atât de tare încât este posibil să şi închidem“, spun reprezentanţii centrului de echitaţie.