Rompetrol Rafinare, prin divizia sa de petrochimie, a dezvoltat un produs folosit la măştile medicale de protecţie, care va intra în producţie în perioada următoare

Autor: Roxana Rosu 25.08.2020

Rompetrol Rafinare, prin divizia sa de petrochimie, a dezvoltat un nou produs, un sort special de polipropilenă pentru măştile medicale de protecţie, acesta urmând să intre în producţie în perioada următoare.

Acesta asigură stratul din mijloc al măştii, cel mai important pentru filtrarea şi protejarea împotriva agenţilor patogeni.

„Este o premieră pentru România şi Europa Centrala şi de Est, un succes major al echipei de specialişti din cadrul rafinăriei Petromidia care au reuşit în doar trei luni să realizeze un nou sortiment vital în sprijinirea luptei împotriva COVID-19. Recent am finalizat cu sprijinul partenerilor interni şi internaţionali testarea şi verificarea noului material în acord cu toate standardele de siguranţă şi calitate, acesta urmând să intre în producţie în perioada următoare,” a declarat Saduokhas Meraliyev, directorul operaţional al Grupului KMG International – acţionarul majoritar al Rompetrol Rafinare.