Jurnal bursier 25 august. Bursa urcă cu 0,55% propulsată de Transgaz şi Alro. Lichiditatea, completată de o tranzacţie în piaţă la Transgaz şi una specială la Banca Transilvania

Autor: Tibi Oprea 26.08.2020

Sentimentul pozitiv de pe bursele externe s-a transmis şi pe Bursa românească, care a urcat cu 0,9% în şedinţa de tranzacţionare de marţi, prin prisma indicelui principal BET, dinamică determinată în principal de aprecierea acţiunilor Transgaz (plus 2,14%), Alro (0,9%) şi Banca Transilvania (0,9%), potrivit datelor agregate de ZF de la BVB. 

La polul opus, acţiunile MedLife s-au depreciat cu 1,08%, în timp ce titlurile Digi, Fondul Proprietatea şi Conpet au rămas la aceeaşi cotaţie, restul emitenţilor înregistrând aprecieri. Astfel, faţă de începutul anului, pierderea înregistrată de indicele BET s-a diminuat la 12%. Lichiditatea de 43 mil. lei pe segmentul principal, sub media acestui an, dar în creştere cu 15% faţă de şedinţa precedentă, a fost completată de două tranzacţii cu acţiuni ale Băncii Transilvania, respectiv Transgaz.